Kreditvärdighet

Din kreditvärdighet är mycket viktig för långivare, vissa företag och även för vissa hyresvärdar som kommer att ta en titt på din din kreditvärdighet. Banker och kreditkortsföretag kommer att titta på din kreditvärdighet och se ifall du är en person som betalar dina räkningar i tid eller inte.

Detta innebär att när du ansöker om ett lån eller ett kreditkort kommer banken, kreditgivare och kreditkortsföretag att avgöra om du godkänns för lån eller kreditkort eller inte genom att analysera din kredithistoria och din kreditvärdighet.

Kreditvärdering

Det är därför mycket viktigt för dig att veta hur själva kreditvärdigheten fungerar. Det är mycket viktigt för dig att veta vad en kreditvärdighet faktiskt betyder för dig och din framtid. I själva verket så vet inte så många svenskar idag, vad kreditvärdighet är.

En dålig kreditvärdighet kommer innebära att du nekas att få ett telefonabonnemang till ditt eget hem, som ett exempel. Det är viktigt för dig att få en god kreditvärdighet.

Först av allt banker, långivare och kreditkortsföretag göra rapporter om din kredithistoria åt kreditupplysningsföretag. Om du inte betalar dina räkningar i tid, kommer borgenärerna att göra negativa rapporter och överlämna dem till kreditupplysningsföretagen. Detta kommer att skada din kreditvärdighet.

Kreditvärdigheten förändras över tid

Det är viktigt att komma ihåg att din kreditvärdighet inte är statisk. Den kommer att gå upp om du betalar dina räkningar i tid och den kommer att gå ner om du inte betalar dina räkningar i tid samt skapa en negativ kreditupplysning. Din kreditvärdighet förändras hela tiden. Det är därför mycket viktigt att du betalar dina fakturor i tid, för att kontinuerligt förbättra din kreditvärdighet.

Om du inte vet vad din kreditvärdighet är, så kan du beställa den genom de stora kreditupplysningsföretagen. Kreditrapporten kan erhållas gratis varje år. Du kan beställa allt det på en gång för att jämföra den och upptäcka vissa fel som kan skada din kreditvärdighet.

Genom att göra detta så kommer du att kunna kontrollera din kreditvärdighet innan du ansöker om ett lån eller ett kreditkort. Om du ansökt om ett lån eller ett kreditkort medans du haft en dålig kreditvärdering, så kommer detta att bidra ännu mer till en dålig kreditvärdighet.

Det är viktigt att veta sin kreditvärdighet innan man ansöker om ett lån

Kom ihåg att en bra kreditvärdighet kommer innebära att du kan få hyra en lägenhet, skaffa ett telefonabonnemang, ta ett lån samt skaffa ett kreditkort.

Genom att ha en bra kreditvärdighet, så kommer du öka dina chanser till att få ett lån beviljat samt andra finansiella möjligheter som kan korsa din väg i framtiden. Ha alltid i åtanke att din kreditvärdighet betyder väldigt mycket i dagens informationssamhälle. Att upprätthålla en god kreditvärdighet är idag ett måste.