Företagskort

Företagskort. Är du ägare av ett företag och är intresserad av att ordna kredit och betalkort för företaget så har du idag många erbjudanden att ta ställning till. Alla större kreditkortsmärken och betalkortsmärken erbjuder specialkort direkt riktade till företag av olika storlekar. Många av korten erbjuder special tjänster som endast kan fås av företag och dessa kort kallas för företagskort.

Företagskort kan bland annat erbjuda det användande företaget möjligheten att få alla kortens totala köp summa under en månad samlas ihop på en och samma faktura, som ska betalas i slutet av månaden. Detta är något som kan underlätta för dig som företagare när det kommer till att administrera räkningar och hålla koll på företagets utgifter.

Genom att använda dig av företagskort kan förtaget spara in både tid och pengar, detta eftersom att varje faktura som företaget hanterar kostar pengar att administrera samt lång tid att hantera. Genom att använda företagskort kan du som förtagare samla in fler inköp under en och samma faktura vilket både sparar pengar och tid.

Många kredit- och betalkortsmärken ger dig som företagare möjlighet att välja vilka tjänster ni vill ha på era företagskort. Användandet av företagskort kan bland annat göra att företaget inte behöver ha någon handkassa eftersom att anställda kan genomföra de köp som behövs med kreditkortet. Detta gör också att personalen inte behöver lägga ut privata pengar som sedan måste betalas tillbaka när de genomför inköp för företaget.

Genom att använda sig av företagskort får företaget ett kontoutdrag som redovisas alla uttag och inköp under en månad vilket gör det enkelt att hålla ekonomin under uppsikt, samt att det syns vad pengarna har spenderats på.  Det är också möjligt för företaget att få individuella gränser för uttag och köp på varje kort som företaget vill ha, vilket då kan formas utefter vilken person som ska få möjlighet att använda sig av kortet.

Tillgången till företagskort kan också göra att företaget får ett jämnare betalningsflöde vilket kan underlätta ekonomin inom företaget. Genom tillgången till kredit och betalkort kan företaget få mellan 25 till 50 dagars kredit. Olika kort kan också erbjuda olika rabatter när de används, det kan tillexempel vara billigare bensin och liknande. Det finns också vissa tjänster som kan tillhandahållas via företagskort vilket underlättar vid redovisning och administration för företaget.

Idag kan du som företagare ansöka om företagskort hos din bank, hos andra kreditgivare, hos olika företag som bland annat bensinstationer. Alla dessa företagskort kan underlätta för dig och förtaget har möjlighet att få tillgång till flertalet företagskort som är kopplade till samma konto eller kredit. För de företag som vill ha noggrann kontroll på utgifterna finns det hos visa företagskort möjligheten att få tillgång till mycket avancerade fakturor. Detta för att de ska kunna passa till företagets redovisningsform. Det går bland annat att få fakturor där det vid varje inköp redovisas vilket kort som används vilket ger mycket god kontroll på inköpen samt vem som genomfört dem.

De flesta kredit och betalkort som finns i företagsform (företagskort) kan du finna på internet och det erbjuds en mängd olika tjänster och tillval på olika kort så det kan vara av intresse för dig som företagare eller ansvarig för ett företag att undersöka vart ditt företag kan få det bästa erbjudandet för er och de behov ni har. Hur många kort man vill ha tillgång till kan variera och det bestäms av företagets behov. Det kan exempelvis vara mycket bra att alla chaufförer i ett företag har tillgång till bensinkort som de kan använda sig av när de färdas runt på transporter och därför inte behöver oroa sig för kontanter eller att själv behöva ligga ute med pengar. Eller att varje tjänstebil har tillgång till ett sådant kort vilket underlättar det dagliga arbetet på ett mycket bra sätt samtidigt som företaget får alla inköp av bensin samlade till en och samma faktura i slutet av månaden.